Kjeld de Bruin

Ik wilde een inkoopstage met maatschappelijke impact
Kjeld de Bruin

Kjeld de Bruin
Afstudeerstagiair Inkoopuitvoeringscentrum
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Is vierdejaars student logistics management aan de Hogeschool Rotterdam. Werkt daarnaast als teamleider bij Albert Heijn in zijn woonplaats. Houdt van het studentenleven en gaat bijvoorbeeld graag naar festivals.

Kjeld rondt zijn hbo-studie af bij de Rijksoverheid. Hij doet onderzoek naar korte ketens binnen de catering bij het Inkoopuitvoeringscentrum (IUC) van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).


Minor

‘In het laatste jaar van mijn studie heb ik de minor inkoop gevolgd. Tijdens die minor leerde ik veel over inkopen in brede zin. Hoe stel je een offerte op? Waar moet een leverancier aan voldoen? Wat houdt Europees aanbesteden in? Heel interessant, en zo kwam ik via de begeleider van mijn opleiding terecht bij de Rijksoverheid voor een afstudeerstage.

Verantwoord

Ik wilde graag een afstudeeropdracht met een maatschappelijke impact. Waarom? Ik doe een heel economische opleiding waar ik veel leer over geld, kosten en winst. Mijn interesse ligt juist bij maatschappelijk verantwoord ondernemen. Ik wil graag vanuit een economisch vakgebied bijdragen aan een betere wereld. Ook thuis denk ik bewust na over aankopen: is er een duurzamer alternatief? Al houd ik ook nog steeds van een lange warme douche, hoor.

Ketens

Bij RVO onderzoek ik de impact van lokaal geproduceerde producten in onze cateringlocaties. De ketens zijn nu te lang: veel producten komen uit het buitenland. Ik word goed begeleid en kan met iedereen sparren. Ik heb veel deskresearch gedaan en ketenpartners geïnterviewd. Hulp krijg ik van een begeleider, senior inkoper en contractmanager. Contact gaat telefonisch weliswaar, want ik werk al sinds de start van mijn onderzoek thuis.

Baan

Over een paar weken lever ik mijn scriptie in. Ik moet nu nog even knallen. Of ik daarna een baan zoek bij de Rijksoverheid, weet ik nog niet. Ik neem voor die keuze rustig de tijd. Deze stage was in elk geval een goede kennismaking.’

Bekijk alle vacatures voor het vakgebied Inkoop

Ik werk voor Nederland

Probeer nieuwsgierig te zijn in plaats van meteen conclusies te trekken
Abdeluheb Choho
Algemeen directeur
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Geboren in Marokko. Studeerde commerciële economie aan de Haagse Hogeschool en communicatie aan de Universiteit van Amsterdam. Vervulde verschillende functies in het bedrijfsleven.

Lees meer over Abdeluheb Choho
Waar vind je als inkoper meer doorgroeimogelijkheden dan bij de Rijksoverheid?
Christy van Asten
Inkoopadviseur
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Studeerde facility management aan de Haagse Hogeschool. Werkte daarna in de makelaardij en als inkoper bij een kwekerij.

Lees meer over Christy van Asten
Ook hóe je een doel behaalt is belangrijk bij het Rijk
Xander Sinnige
Directiecontroller
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Studeerde heao bedrijfseconomie en werkte eerst als consultant in de private sector. Kwam via een opdracht binnen bij het Rijk en besloot over te stappen.

Lees meer over Xander Sinnige
Inkopers zorgen voor 80 miljoen eerlijke kopjes koffie
Jan van Putten
Teammanager Inkoopuitvoeringscentrum
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Studeerde bedrijfskunde en kwam bij toeval in het inkoopvak terecht. Werkte lang als inkoopmanager in het bedrijfsleven.

Lees meer over Jan van Putten
Mijn missie is datamining binnen RVO.nl goed neer te zetten
Jantien Meijer
Data business consultant
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Afgestudeerd als sociaal-wetenschappelijk onderzoeker in de sociologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Heeft een passie voor data, statistiek en alles wat ermee te maken heeft.

Lees meer over Jantien Meijer
Zicht op innovatie door te kijken naar de huidige stand van de technologie
Jorinde Bettink
Stagiair bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Volgt de master science and innovationmanagement. Na haar studie wil ze een traineeship gaan doen om zo een volledig overzicht te krijgen van haar toekomstmogelijkheden.

Lees meer over Jorinde Bettink
Er zijn weinig werkgevers die zoveel mogelijkheden kunnen bieden
Raymond Toet
Programmacoördinator
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Begon ooit met een vakantiebaantje als bezorger van de interne post bij het ministerie van Buitenlandse Zaken (BZ). Studeerde huisvesting en vastgoedkunde in Den Haag.

Lees meer over Raymond Toet
Van afval bruikbare grondstoffen maken, daar ga ik voor
Maurice Goudsmith
Categoriemanager Afvalzorg en Grondstoffenmanagement
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Studeerde bedrijfskunde aan de Haagse Hogeschool. Werkte voor een telecombedrijf en zette een kledingzaak op. Pakte de kans om bij Defensie aan de slag te gaan.

Lees meer over Maurice Goudsmith
De échte kracht van inclusie is het omarmen en respecteren van verschillen
Stephanie Hendriks
Programmaleider diversiteit en inclusie
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Deed de bachelor Social Work en cultureel maatschappelijke vorming aan de Haagse Hogeschool. Startte als hr-ondersteuner bij het Planbureau voor de Leefomgeving.

Lees meer over Stephanie Hendriks
Een goede inkoper denkt verder dan zijn eigen account
Pietrik Man
Senior inkoper en accountmanager
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Volgde agrarisch onderwijs aan de hogeschool in Den Bosch. Begon als inkoper in de voedingsmiddelenbranche. Is getrouwd en heeft 1 zoon.

Lees meer over Pietrik Man
Inkoop voegt waarde toe aan de organisatie’
Sander Klaver
Categoriemanager ICT-inhuur Rijk
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Studeerde technische bedrijfskunde aan de Universiteit Twente.

Lees meer over Sander Klaver
Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Twitter icon Twitter icon