Coen Bot

Begrotingskwesties oplossen, dat doe ik het liefst
Coen Bot

Studeerde fiscaal recht in Leiden en behaalde daarna een master financieel recht aan de Erasmus Universiteit. Startte bij het Rijk met een Financial Traineeship. Houdt van wielrennen, skiën en hiken en leest veel over geschiedenis, met name over de Oudheid en de Eerste en Tweede Wereldoorlog.

 

Coen Bot is beleidscontroller bij het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV). Tijdens zijn studie wist hij al dat hij bij de Rijksoverheid wilde werken. Na het Financial Traineeship bij een ander ministerie houdt hij zich nu onder andere bezig met het stikstofdossier. 


Overheidsfinanciën

‘Ik kreeg een fascinatie voor overheidsfinanciën tijdens de kredietcrisis in 2008. We gingen als land veel schulden aan, maar hoe konden we die terugbetalen? Tijdens mijn bachelor fiscaal recht volgde ik een vak overheidsfinanciën. Hoe wordt het geïnde belastinggeld ingezet? Toen wist ik zeker dat ik bij het Rijk wilde werken. Het Financial Traineeship was de perfecte ingang. Ik werkte onder andere bij de afdeling Financieel-Economische Zaken (FEZ) van het ministerie van Economische Zaken, waar ik me bezighield met de begrotingsbesluitvorming. Waar zitten de mee- en tegenvallers en hoe gaan we dat oplossen in de begroting? Dat werk paste goed bij me.

Natuur

Tijdens mijn traineeship werd het ministerie van LNV opgericht. De kwartiermaker directeur FEZ had mensen nodig om een beleidsbrief op te stellen voor de Voorjaarsnota. Ik had bij LNV eerst een beeld van voornamelijk geitenwollensokkentypes. Maar dat beeld is helemaal weg: ik werk vooral met leuke, jonge en gedreven collega’s. Inmiddels ben ik beleidscontroller bij de directie Natuur en houd ik me onder andere bezig met het stikstofdossier. Vroeger had ik niet zo veel met natuur, inmiddels vind ik het onderwerp enorm interessant.

Inside information

Het geeft me voldoening dat ik bij de Rijksoverheid een bijdrage kan leveren aan maatschappelijke thema’s. Bij een groot bedrijf werk je voor de aandeelhouder, hier is de aandeelhouder de hele samenleving. Dat geeft mij meer motivatie en zingeving. Wat ik ook leuk vind is de politieke en maatschappelijke lading van je werk. Dan hoor ik op televisie minister Schouten (LNV) praten over een onderwerp waar ik al veel meer van weet dan anderen. Of ik zie een andere keer bedragen voorbijkomen en denk: hé, dat klopt niet, ze hebben de verkeerde gebruikt. Als controller ben je van veel zaken op de hoogte, dat is interessant.’

Ik werk voor Nederland

Ik krijg energie van hectiek en werk wat ertoe doet

Frank Kooiman


Manager bij directie plantaardige agroketens en voedselkwaliteit
Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Studeerde bestuurskunde in Tilburg en Budapest. Volgde het Rijkstraineeprogramma bij het ministerie van Economische Zaken (EZK).

Lees meer over Frank Kooiman
Ik werk aan een natuurinclusieve samenleving

Bas Volkers


Coördinator cluster Natuur en Samenleving
Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Studeerde landschapsarchitectuur aan de universiteit van Wageningen. Begon na zijn studie als Rijkstrainee.

Lees meer over Bas Volkers
Ik maak graag verschil voor de samenleving

Huriye Akdemir


Beleidsondersteuner Programma Stikstof
Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Haalde hbo human resource management in Amsterdam. Deed vervolgens ervaring op in verschillende hr-functies bij diverse internationale organisaties.

Lees meer over Huriye Akdemir
Internationaal is zo gaaf, en bij de Rijksoverheid kan het.

Sascha Bollerman


Clustercoördinator team internationaal en onderwijs, directie Strategie, Kennis en Innovatie
Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Studeerde internationale economie in Nijmegen. Begon als rijkstrainee op het ministerie van EZK, directie Innovatie.

Lees meer over Sascha Bollerman
Brussel voelt ondertussen als een tweede thuis

Ata Vahdatzade


Coördinator Landbouw en Visserij Raad
Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Behaalde een master international and european public law aan de Erasmus Universiteit.

Lees meer over Ata Vahdatzade
De goede intentie is er beslist. Nu is het de tijd om door te pakken

Hamza Kacha


Senior beleidsmedewerker
Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Studeerde international business aan de Hogeschool Amsterdam en haalde vervolgens de master bestuurskunde in Leiden. Liep stage bij het Nederlands consulaat in Dubai.

Lees meer over Hamza Kacha
We verspillen bijna 30% minder dan in 2010

Daniëlle Kretz


Teamcoördinator Duurzaam Voedsel
Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Studeerde bestuurskunde in Rotterdam en daarna – postdoctoraal - milieukunde. Speelt toneel in het toneelgezelschap dat ze zelf heeft opgericht.

Lees meer over Daniëlle Kretz
Ik geef een stem aan dieren, ook bij LNV

Henny van Rij


Coördinerend beleidsmedewerker Duurzame Veehouderij
Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Studeerde beleidsgerichte milieukunde aan de Universiteit van Nijmegen. Werkte 11 jaar op het toenmalige ministerie van VROM en maakte toen de overstap naar het ministerie van LNV.

Lees meer over Henny van Rij
Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Twitter icon Twitter icon