Evelien Groenendal

Ik wilde graag doorgroeien tot business architect, dit werk past precies bij me
EvelienGroenendaal architect bij P-Direkt portret

Evelien Groenendal
Business Architect P-Direkt
O&P Rijk

Kreeg via haar broers thuis veel mee over hun vakgebied IT. Twijfelde om deze studierichting te kiezen, maar ging toch voor de hbo-opleiding personeel en arbeid. Begon in 2014 bij P-Direkt, de HR-dienstverlener voor de Rijksoverheid. Heeft in 2020 nog een masterclass Enterprise Architectuur gevolgd. Komt oorspronkelijk uit Friesland. Woont op dit moment in Antwerpen met haar Belgische vriend. Speelt graag bord- en kaartspellen.

Bij haar studiekeuze twijfelde Evelien Groenendal al tussen IT of HR. Het werd personeel en arbeid, want ze wilde ‘iets met de menselijke kant van de organisatie’. Na haar afstuderen heeft ze eerst 2 jaar bij woningcorporaties gewerkt. Daarna ging ze voor de Rijksoverheid. Bij P-Direkt had Evelien het goed naar haar zin als HR-servicemedewerker en later projectleider. Maar de interesse voor IT bleef kriebelen. In de functie van business architect vond ze het beste van twee werelden.


Publicatiedatum 11-11-2021

HR-medewerker of IT-architect?

‘Thuis bij ons aan de keukentafel hadden mijn broers het vroeger vaak over IT. Ik vond dat altijd al enorm interessant. Toch durfde ik niet goed voor dit vakgebied te kiezen. Zou ik me wel thuis voelen in zo’n mannenwereld vol techniek? Daarbij was het voor mij ook duidelijk dat ik iets wilde betekenen voor de menselijke kant binnen een organisatie. P-Direkt paste goed in dat plaatje. Je werkt voor 140.000 ambtenaren aan de salaris- en personeelsadministratie.

Doorgroeien

Het leuke aan P-Direkt is dat je voor alle ministeries werkt. Als je proactief bent, is er bij de Rijksoverheid veel ruimte om door te groeien. Ik begon als HR-servicemedewerker en werd daarna projectleider. De projecten hadden een IT-component, maar als projectleider hield ik mij niet bezig met de inhoud. Dat deden architecten en andere inhoudelijk deskundigen. Ik ben bij mijzelf nagegaan waar mijn hart naar uitging. Ook de functie van business architect kwam voorbij, dit paste precies bij mij. En dat ik de HR-processen al goed kende, is een meerwaarde in mijn werkzaamheden als business architect.

Meer ervaring opdoen

In mijn werk geef ik richting en kaders aan bij mogelijke verbeteringen voor de dienstverlening. De impact hiervan is dat er een betere samenhang is tussen business en IT en er een eenduidige beeldvorming. Ik ben nog niet zo lang business architect, dus wil de komende jaren vooral ervaring opdoen. Ik ben pas gaan samenwonen in België. Dat we bij de Rijksoverheid de ruimte en mogelijkheden krijgen om thuis te werken, komt daarom goed uit.’

Bekijk alle vacatures voor architecten en infrastructuurspecialisten

Bekijk alle vacatures

Ik werk voor Nederland

Ik verbind de business en IT met elkaar

Jeannette Benschop

Business Architect P-Direkt
O&P Rijk

Lees meer over Jeannette Benschop
Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon