Giovanni Eersteling

Ik ben de schakel tussen ICT’ers en professionals met een andere functie
Giovanni Eersteling

Giovanni Eersteling
Senior adviseur bedrijfsvoering
Rijkswaterstaat

  • Werkt als senior adviseur bedrijfsvoering van de afdeling Informatievoorziening beheer bij de corporate dienst van Rijkswaterstaat. Brengt graag mensen samen, zowel privé als zakelijk, bijvoorbeeld door een borrel of een spelletjesavond te organiseren.
  • Bezoekt regelmatig het theater voor een cabaretvoorstelling.

Of het nu gaat om Financiën, Facilitaire Diensten of Communicatie: iedere afdeling gebruikt in zijn bedrijfsvoering ICT-systemen en slimme processen. Ook bij Rijkswaterstaat. Senior adviseur bedrijfsvoering Giovanni Eersteling zorgt met zijn teams van functioneel beheerders dat alle ICT-tools werken.


Alles draait op ICT-systemen

‘Iedere betaling van een factuur, elke reservering van een ruimte op één van de locaties van Rijkswaterstaat of iedere melding van een klant: al deze activiteiten worden ondersteund door een ICT-systeem. Om de organisatie soepel te laten draaien, is periodiek onderhoud gewenst en als er iets kapot gaat, moet er snel een reparatie worden uitgevoerd. De functioneel beheerders en adviseurs bedrijfsvoering van de afdeling Informatievoorziening verlenen deze services.

Smeerolie, Wegenwacht en wegwijzer

Onze teams bedrijfsvoering maken deel uit van de corporate dienst binnen het proces Informatievoorziening. Wij werken voor de verschillende onderdelen van Rijkswaterstaat. Zie ons als de smeerolie van de organisatie. Wij zorgen ervoor dat het netwerk, de programma’s en de communicatie blijven draaien. We zijn eigenlijk de wegwijzer binnen Rijkswaterstaat. Werkt een systeem niet? Dan zijn wij de digitale wegenwacht die het probleem snel oplost. Zo kunnen klanten via de website meldingen doorgeven.

Onze weginspecteurs maken in toenemende mate gebruik van digitale middelen, zij geven onder meer schades aan de weg direct door via hun iPad.

ICT'ers en gebruikers samenbrengen

Ik ben geïnteresseerd in techniek én communicatie. Daarom heb ik gekozen voor een studie aan de Academie voor Digitale Communicatie in Utrecht. Ik ben begonnen als helpdeskmedewerker. En ik help nog steeds graag. Het is mijn missie om de verbinding te maken tussen techneuten en collega’s die niets met techniek hebben. Eigenlijk ben ik een intermediair die schakelt tussen ICT’ers en professionals met een andere functie. Dat betekent dat je zaken in de juiste taal moet uitleggen. Ik vertaal de wensen van de organisatie naar de ICT’ers en leg professionals van andere afdelingen uit hoe ze met de geboden tools kunnen werken. Die twee werelden bij elkaar brengen en samen resultaten boeken, dat motiveert mij enorm.’

Ik werk voor Nederland

Nieuwe Waterveiligheidsnormen vragen om nieuwe kennis, zoals technische modellen en formules
Vera Konings
Adviseur
Rijkswaterstaat

Studeerde Bouwkunde aan de TU Delft; koos binnen de afstudeerrichting Stedenbouwkunde voor de combinatie van waterveiligheid en ruimtelijke ordening.

Lees meer over Vera Konings
Als technisch manager ben je soms net een tolk, die de verschillende talen bij elkaar brengt
Marieke Plegt
Technisch manager
Rijkswaterstaat

Studeerde civiele techniek en management aan de Universiteit Twente. Is sinds 2010 in dienst bij Rijkswaterstaat na het RWS Traineeship te hebben doorlopen.

Lees meer over Marieke Plegt
Op ons Big Data platform landt veel data die Rijkswaterstaat verzamelt
Jeroen Paalman
Technisch Specialist
Rijkswaterstaat

Studeerde, na zijn mbo-opleiding netwerkbeheer, technische informatica aan de Haagse Hogeschool. Knutselde vroeger op zijn zolderkamertje met hardware.

Lees meer over Jeroen Paalman
Ik onderzoek hoe de ideale contractmanager van Rijkswaterstaat er uit ziet
Lisette van Wijngaarden
Stagiair
Rijkswaterstaat

Rondde 2 bachelorstudies af. Deed eerst economie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam en daarna bouwkunde aan de TU Delft.

Lees meer over Lisette van Wijngaarden
C-ITS maakt het verschil tussen wel of geen files
Ido Vlaminckx
Programmadirecteur Smart Mobility
Rijkswaterstaat

Studeerde kerninformatica, waar het volgens Ido bij Rijkswaterstaat 'vol van zit'. Vindt het leuk thuis software en apps te ontwikkelen.

Lees meer over Ido Vlaminckx
Met mooi weer zien we zeehonden. Bij storm vliegen de computers door de stuurhut.
Florus Noordhoek
Kapitein
Rijkswaterstaat

Deed de mbo-opleiding Maritiem Officier aan de Zeevaartschool in Vlissingen. Begon op de grote vaart en ging de hele wereld rond.

Lees meer over Florus Noordhoek
Ik was vaak onderweg om gesprekken te voeren in België en Duitsland
Steven Smit
Afstudeerstagiair
Rijkswaterstaat

Volgde de opleiding bestuurskunde en overheidsmanagement aan Avans Hogeschool Den Bosch. Liep stage bij Rijkswaterstaat van januari tot juli 2014.

Lees meer over Steven Smit
Ik maak een prototype catalogus waarin alle diensten van de Centrale Informatievoorziening van Rijkswaterstaat staan
Jim Schoorl
Stagiair
Rijkswaterstaat

Zat tijdens zijn middelbare school op de Engelstalige International School of the Hague. Doet nu de opleiding mediatechnologie aan de Hogeschool Leiden.

Lees meer over Jim Schoorl
Ik bekijk hoe zout en zoet water bij de Krammersluizen zoveel mogelijk gescheiden blijft
René Boeters
Technisch manager
Rijkswaterstaat

Studeerde civiele techniek in Delft.

Lees meer over René Boeters
Rijkswaterstaat houdt zo goed mogelijk rekening met je toekomstwensen
Gerald Beekelaar
Technisch manager
Rijkswaterstaat

Studeerde civiele techniek aan de hts in Zwolle. Kwam in 1997 bij Rijkswaterstaat. Startte als projectleider inspectie en onderhoud, en werd daarna technisch manager.

Lees meer over Gerald Beekelaar
Ik geef leiding aan een team van 36 weginspecteurs en officieren van dienst
Rianne van Houten
Rijkswaterstaattrainee
Rijkswaterstaat

Volgde de master environmental en infrastructure planning aan de universiteit van Groningen. Politiek maakt een belangrijk deel uit van haar leven.

Lees meer over Rianne van Houten
Zorgen voor technische systemen in 2 tunnels achter elkaar, dat is echt een mooie puzzel
André Ploeg
Senior adviseur
Rijkswaterstaat

André Ploeg studeerde hbo elektrotechniek en is sinds 2002 in dienst bij Rijkswaterstaat.

Lees meer over André Ploeg
Met mijn frisse blik denk ik mee over beter inkoopproces
Jeffry Pindus
Inkoopadviseur
Rijkswaterstaat

Studeerde maatschappelijk werk en dienstverlening aan de hogeschool Utrecht en later sociaal-juridische dienstverlening. Werkte als adviseur bij gemeenten.

Lees meer over Jeffry Pindus
Slimme data testen voor betrouwbare infrastructuur
Daan van der Maas
Datascientist
Rijkswaterstaat

Behaalde zijn master wis- en natuurkunde aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Was op zoek naar een baan waar hij kon experimenteren met de technieken die hij in de vingers had.

Lees meer over Daan van der Maas
In de toekomst kunnen automatische waarschuwingen verkeersborden vervangen
Gerard Avontuur
Programmamanager verkeersmanagementontwikkeling
Rijkswaterstaat

Studeerde werktuigbouwkunde aan de TU Delft en schreef een proefschrift over de betrouwbaarheid van werktuigbouwkundige installaties voor civiele constructies in het ontwerpproces.

Lees meer over Gerard Avontuur
Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Twitter icon Twitter icon