Giovanni Eersteling

Ik ben de schakel tussen ICT’ers en professionals met een andere functie
Giovanni Eersteling

Giovanni Eersteling
Senior adviseur bedrijfsvoering
Rijkswaterstaat

  • Werkt als senior adviseur bedrijfsvoering van de afdeling Informatievoorziening beheer bij de corporate dienst van Rijkswaterstaat. Brengt graag mensen samen, zowel privé als zakelijk, bijvoorbeeld door een borrel of een spelletjesavond te organiseren.
  • Bezoekt regelmatig het theater voor een cabaretvoorstelling.

Of het nu gaat om Financiën, Facilitaire Diensten of Communicatie: iedere afdeling gebruikt in zijn bedrijfsvoering ICT-systemen en slimme processen. Ook bij Rijkswaterstaat. Senior adviseur bedrijfsvoering Giovanni Eersteling zorgt met zijn teams van functioneel beheerders dat alle ICT-tools werken.


Alles draait op ICT-systemen

‘Iedere betaling van een factuur, elke reservering van een ruimte op één van de locaties van Rijkswaterstaat of iedere melding van een klant: al deze activiteiten worden ondersteund door een ICT-systeem. Om de organisatie soepel te laten draaien, is periodiek onderhoud gewenst en als er iets kapot gaat, moet er snel een reparatie worden uitgevoerd. De functioneel beheerders en adviseurs bedrijfsvoering van de afdeling Informatievoorziening verlenen deze services.

Smeerolie, Wegenwacht en wegwijzer

Onze teams bedrijfsvoering maken deel uit van de corporate dienst binnen het proces Informatievoorziening. Wij werken voor de verschillende onderdelen van Rijkswaterstaat. Zie ons als de smeerolie van de organisatie. Wij zorgen ervoor dat het netwerk, de programma’s en de communicatie blijven draaien. We zijn eigenlijk de wegwijzer binnen Rijkswaterstaat. Werkt een systeem niet? Dan zijn wij de digitale wegenwacht die het probleem snel oplost. Zo kunnen klanten via de website meldingen doorgeven.

Onze weginspecteurs maken in toenemende mate gebruik van digitale middelen, zij geven onder meer schades aan de weg direct door via hun iPad.

ICT'ers en gebruikers samenbrengen

Ik ben geïnteresseerd in techniek én communicatie. Daarom heb ik gekozen voor een studie aan de Academie voor Digitale Communicatie in Utrecht. Ik ben begonnen als helpdeskmedewerker. En ik help nog steeds graag. Het is mijn missie om de verbinding te maken tussen techneuten en collega’s die niets met techniek hebben. Eigenlijk ben ik een intermediair die schakelt tussen ICT’ers en professionals met een andere functie. Dat betekent dat je zaken in de juiste taal moet uitleggen. Ik vertaal de wensen van de organisatie naar de ICT’ers en leg professionals van andere afdelingen uit hoe ze met de geboden tools kunnen werken. Die twee werelden bij elkaar brengen en samen resultaten boeken, dat motiveert mij enorm.’

Ik werk voor Nederland

Ik was vaak onderweg om gesprekken te voeren in België en Duitsland
Steven Smit
Afstudeerstagiair
Rijkswaterstaat

Volgde de opleiding bestuurskunde en overheidsmanagement aan Avans Hogeschool Den Bosch. Liep stage bij Rijkswaterstaat van januari tot juli 2014.

Lees meer over Steven Smit
Als Rijkswaterstaattrainee kan ik mij verdiepen in de combinatie water en conflict
Robert-Jan Ruifrok
Rijkswaterstaattrainee
Rijkswaterstaat

Studeerde landschapsarchitectuur aan de Hogeschool Van Hall Larenstein en volgde vervolgens de bachelor sociale geografie en masterspecialisatie conflictanalyse & management aan de

Lees meer over Robert-Jan Ruifrok
Ik houd nieuwe ontwikkelingen en de toepasbaarheid ervan in de gaten
Michiel Koolen
Senior netwerkarchitect
Rijkswaterstaat

Studeerde technische natuurkunde in Delft. Werkte als consultant onder meer voor ABN AMRO en het Havenbedrijf Rotterdam. Ging vervolgens aan de slag bij Rijkwaterstaat.

Lees meer over Michiel Koolen
Kantoorinrichting circulair maken is mijn missie
Sabien van der Leij
Categoriemanager Rijksoverheid
Rijkswaterstaat

Startte aanvankelijk als communicatieadviseur bij Rijkswaterstaat. Werkte in diverse functies als coördinator en programmamanager voor verschillende projecten.

Lees meer over Sabien van der Leij
De digitale snelweg is cruciaal voor gewone wegen
Herzo van der Wal
Gegevensmanager
Rijkswaterstaat

Was vroeger boswachter en hovenier. Heeft zich laten omscholen tot specialist in geografische informatiesystemen en werkt nu als gegevensmanager bij Rijkswaterstaat.

Lees meer over Herzo van der Wal
In de toekomst kunnen automatische waarschuwingen verkeersborden vervangen
Gerard Avontuur
Programmamanager verkeersmanagementontwikkeling
Rijkswaterstaat

Studeerde werktuigbouwkunde aan de TU Delft en schreef een proefschrift over de betrouwbaarheid van werktuigbouwkundige installaties voor civiele constructies in het ontwerpproces.

Lees meer over Gerard Avontuur
In andere landen hebben ze soms nét andere sociale gebruiken
Kenneth Triest
Afstudeerstagiair
Rijkswaterstaat

Volgde de opleiding bestuurskunde en overheidsmanagement aan de Avans Hogeschool in Den Bosch. Liep stage bij Rijkswaterstaat Zuid-Nederland van januari tot juli 2014.

Lees meer over Kenneth Triest
Ik geef leiding aan een team van 36 weginspecteurs en officieren van dienst
Rianne van Houten
Rijkswaterstaattrainee
Rijkswaterstaat

Volgde de master environmental en infrastructure planning aan de universiteit van Groningen. Politiek maakt een belangrijk deel uit van haar leven.

Lees meer over Rianne van Houten
Ik kijk met aannemer, gemeente en ambulancediensten hoe lang de brug dicht kan
Marike Broos
Omgevingsmanager
Rijkswaterstaat

Volgde een hbo-opleiding informatiedienstverlening en -management aan de Hanzehogeschool Groningen en studeerde een aantal jaar kunst- en architectuurgeschiedenis aan de Rijksunive

Lees meer over Marike Broos
De innovatie bij Rijkswaterstaat zit ook in nieuwe manieren van aanbesteden
Koen van der Kroon
Contractmanager
Rijkswaterstaat

Studeerde milieutechnologie aan de Saxion Hogeschool in Deventer.

Lees meer over Koen van der Kroon
Winterse omstandigheden kunnen een enorme impact hebben op de veiligheid van onze rijkswegen
Rini Donker
Senior Adviseur Gladheidbestrijding Afdeling Operationele Taken wegverkeer
Rijkswaterstaat

Studeerde Civiele Techniek aan de Hogeschool ‘s- Hertogenbosch Sleutelt en knutselt graag aan Amerikaanse auto’s en in het bijzonder de Jeep.

Lees meer over Rini Donker
We hebben al 20 tunnels van andere partijen aangesloten op onze verkeerscentrale
Nico Bukkems
Servicemanager
Rijkswaterstaat

Studeerde hbo-verkeerskunde aan de NHTV in Breda. Begon in 1990 bij RWS als adviseur verkeerskunde.

Lees meer over Nico Bukkems
Als technisch manager ben je soms net een tolk, die de verschillende talen bij elkaar brengt
Marieke Plegt
Technisch manager
Rijkswaterstaat

Studeerde civiele techniek en management aan de Universiteit Twente. Is sinds 2010 in dienst bij Rijkswaterstaat na het RWS Traineeship te hebben doorlopen.

Lees meer over Marieke Plegt
Ik maak deel uit van een internationale vertegenwoordiging van solution architecten
Therry van der Burgt
Solution architect
Rijkswaterstaat

Studeerde informatica en werkte 11 jaar bij een commerciële dienstverlener voordat hij in 2006 de overstap maakte naar Rijkswaterstaat.

Lees meer over Therry van der Burgt
Bij het berekenen van snelweggeluid, raken techniek en beleid elkaar
Anne Dijkstra
Adviseur
Rijkswaterstaat

Deed de Bacheloropleiding Civiele Techniek. Haalde daarna de master Transport, Infrastructure & Logistics. Beiden aan de TU in Delft.

Lees meer over Anne Dijkstra
Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Twitter icon Twitter icon