Ga direct naar navigatie Ga direct naar hoofdcontent

Mahena van Vliet

Ooit rolde ik in dit vak, nu ben ik specialist Europees aanbesteden
Mahena van Vliet

Mahena van Vliet
Senior adviseur Europees aanbesteden
Dienst Justitiële Inrichtingen

Studeerde korte tijd rechten en kwam uit bij een marketingopleiding. Werkte hiervoor als inkoper bij het ministerie van Defensie en voerde aanbestedingen uit bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst. Gaat graag uit eten maar kookt en bakt zelf ook veel. Leest alles wat los en vast zit: van fascinerende levensverhalen tot bloederige thrillers. Houdt ook van reizen, waarbij cultuur een belangrijke rol speelt.

Overheidsproducten boven een bepaald bedrag moeten volgens de wet Europees worden aanbesteed. Mahena van Vliet is gespecialiseerd in deze inkoopmethode. Voor de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) begeleidt zij complexe aanbestedingstrajecten.


Europees aanbesteden

‘Bijna al mijn collega’s zijn in dit vak gerold, net als ik. Toen ik studeerde, had je geen duidelijke inkoopopleiding. Nu bestaan er minors inkoop. Het vak is enorm geprofessionaliseerd. Toen ik nog bij het ministerie van Defensie werkte, ging men een Europese aanbesteding liever uit de weg. Dat was maar lastig. Inmiddels is Europees aanbesteden mijn specialisatie en weet ik alles over tenders, gunningscriteria, programma’s eisen en nota’s van inlichtingen.

Volgens regels

Mijn rol is om elke Europese aanbesteding van a tot z in goede banen te leiden. Die trajecten gaan om enorme bedragen, we kopen per jaar voor ruim 350 miljoen euro in. Ik adviseer en begeleid het projectteam zodat de aanbesteding goed en volgens de wet- en regelgeving wordt voorbereid, gepubliceerd en beoordeeld. Ik beoordeel niet inhoudelijk mee, maar zorg dat alles volgens de regels van onder andere de Europese aanbestedingswet verloopt. Grappig is dat ik ooit mijn studie rechten inruilde voor marketing, maar nu toch weer in de juridische hoek werk.

Alles binnen planning

Ik houd van de afwisseling in mijn werk. Leesbare aanbestedingsdocumenten opstellen, afwijzingsgesprekken voeren, overeenkomsten afsluiten. En dat alles binnen de planning én helemaal volgens de wet, want je wilt geen juridische ellende. Daarbij is DJI een enorm boeiende organisatie. De ene keer houd je je bezig met elektronische enkelbanden en de volgende keer met geestelijk verzorgers of grondstoffen voor de bakkerij.’

Ik werk voor Nederland

Ons hoofddoel is dat gedetineerden niet opnieuw delicten plegen
Niki Kuin
Behandelcoördinator
Dienst Justitiële Inrichtingen

Doet naast haar werk een specialistische opleiding tot klinisch neuropsycholoog. Is de eerste die dat doet binnen het gevangeniswezen. Studeerde psychologie in Nijmegen.

Lees meer over Niki Kuin
Ik wil dat klanten geen zorgen hebben over inkoop
Esther van der Waals
Senior adviseur inkoop
Dienst Justitiële Inrichtingen

Werkte jarenlang als inkoper bij een groothandel in natuurvoeding.

Lees meer over Esther van der Waals
Inkoopvak verandert altijd, dat houdt me scherp
Kevin Oosterbaan
Contractmanager
Dienst Justitiële Inrichtingen

Volgde een traineeship tot technisch tekenaar gespecialiseerd in procesinstrumentatie.

Lees meer over Kevin Oosterbaan
Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Twitter icon Twitter icon