Ga direct naar navigatie Ga direct naar hoofdcontent

Esther van der Waals

Ik wil dat klanten geen zorgen hebben over inkoop
Esther van der Waals

Esther van der Waals
Senior adviseur inkoop
Dienst Justitiële Inrichtingen

Werkte jarenlang als inkoper bij een groothandel in natuurvoeding. Startte als adviseur inkoop bij het Inkoopuitvoeringscentrum (IUC) van de Dienst Justitiële Inrichtingen en groeide door naar een seniorfunctie. Houdt van vakantie vieren, uit eten gaan, sporten, lezen en (achterop) de motor rijden.

Esther van der Waals is als senior adviseur inkoop bij de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) zowel in- als extern aanspreekpunt als het om inkoopprocessen gaat. Dat vindt ze erg leuk, want relatiemanagement én contact met collega’s geven haar veel energie.


Pijnpuntjes oplossen

‘Als senior adviseur inkoop ben ik veel op pad naar justitiële inrichtingen. Dat klantcontact vind ik ontzettend leuk. Als zij iets nodig hebben, kijk ik of daar al een contract voor bestaat. Ik adviseer ze over inkoop, onder andere door middel van een inkooprapportage. Ik hoor wat er speelt, krijg interessante informatie mee en luister naar waar ze tegenaanlopen in een contract. Ik geloof dat langsgaan echt helpt om pijnpuntjes op te lossen. Ik wil dat de klant zich volledig ontzorgd voelt en inkoop niet als een lastig onderdeel ervaart.

Aanspreekpunt

Voor mijn collega’s ben ik een sparringpartner. Ik adviseer hen bij inkoopvraagstukken. Is de juiste inkoopprocedure gekozen en gevolgd? Is de offerteaanvraag of het contract duidelijk en juist opgesteld?  Kloppen de gunnings- en beoordelingscriteria? Ook ben ik aanspreekpunt voor de contractbeheerders van zo’n 1.300 decentrale contracten. Dat zijn overeenkomsten die maar voor 1 locatie gelden. Bijvoorbeeld voor onderhoud van machines en medische apparatuur en kappers.

Doorgroeien

Het IUC van DJI biedt veel ontwikkelkansen. Je kunt opleidingen en trainingen volgen. En geef je aan wat je wensen zijn, dan wordt er met je meegedacht. Zo wilde ik me op een gegeven moment minder richten op het inkopen zelf, maar meer overkoepelend en adviserend bezig zijn. Ik kreeg alle ruimte om me te ontwikkelen en mijn ambities waar te maken.’

Ik werk voor Nederland

Ons hoofddoel is dat gedetineerden niet opnieuw delicten plegen
Niki Kuin
Behandelcoördinator
Dienst Justitiële Inrichtingen

Doet naast haar werk een specialistische opleiding tot klinisch neuropsycholoog. Is de eerste die dat doet binnen het gevangeniswezen. Studeerde psychologie in Nijmegen.

Lees meer over Niki Kuin
Inkoopvak verandert altijd, dat houdt me scherp
Kevin Oosterbaan
Contractmanager
Dienst Justitiële Inrichtingen

Volgde een traineeship tot technisch tekenaar gespecialiseerd in procesinstrumentatie.

Lees meer over Kevin Oosterbaan
Ooit rolde ik in dit vak, nu ben ik specialist Europees aanbesteden
Mahena van Vliet
Senior adviseur Europees aanbesteden
Dienst Justitiële Inrichtingen

Studeerde korte tijd rechten en kwam uit bij een marketingopleiding.

Lees meer over Mahena van Vliet
Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Twitter icon Twitter icon