Ga direct naar navigatie Ga direct naar hoofdcontent

Werknemers uit de doelgroep banenafspraak

De Rijksoverheid is een van de grootste werkgevers van Nederland en staat open voor iedereen die naar vermogen kan werken, ook voor mensen uit de doelgroep banenafspraak. Zij hebben vaak een moeilijke positie op de arbeidsmarkt. Om deze groep te helpen, garandeert de Rijksoverheid dat er in de periode 2014 tot 2024 in totaal 3340 banen worden gerealiseerd voor mensen uit deze doelgroep.

Doelgroep banenafspraak

Hoor jij tot de doelgroep banenafspraak? Dan kun je reageren op alle vacatures bij de Rijksoverheid. Sommige zijn speciaal opengesteld voor mensen uit de doelgroep banenafspraak. Mensen op de wachtlijst krijgen voorrang; zij hebben doorgaans nog geen baan. We hebben allerlei functies bij de Rijksoverheid, van beleidsmedewerker en jurist tot administratief ondersteuner en tuinman. Je hoeft dus niet altijd hoogopgeleid te zijn of veel werkervaring te hebben. Als je eenmaal gaat werken, zijn er collega's die jou begeleiden. Werken bij de Rijksoverheid kan overal in het land. Of je nu in Groningen, in de Randstad of in Den Bosch woont: de Rijksoverheid zit altijd in de buurt. Reageer dus snel als je een vacature ziet die je aanspreekt, dan kijken we samen wat de mogelijkheden zijn.

Vacatures zoeken en reageren

Kijk eens in het overzicht van alle vacatures bij de Rijksoverheid. Je kunt daar vacatures filteren op vakgebied, niveau en regio.

Zie je een interessante vacature en kom je uit de doelgroep banenafspraak? Reageer dan als volgt:

  • Solliciteer op de vacature volgens de aanwijzingen die je in de vacaturetekst vindt.
  • Geef in je sollicitatie duidelijk aan dat je tot de doelgroep banenafspraak behoort.

Bekijk ook

Meer over de Rijksoverheid

Ontdek wat de Rijksoverheid nog meer te bieden heeft

Wat is de Rijksoverheid

De overheid en de Rijksoverheid zijn niet hetzelfde. Lees meer over de verschillende overheden en over de organisaties van de Rijksoverheid.

Arbeidsvoorwaarden

Zowel met een mbo- en hbo-diploma als met een universitaire studie kun je bij de Rijksoverheid terecht. De Rijksoverheid kent goede (secundaire) arbeidsvoorwaarden die flexibel inzetbaar zijn. Ook word je aangemoedigd jezelf te blijven ontwikkelen en kent het Rijk uitstekende regelingen voor studieverlof en -vergoedingen.

Agenda

Wil je kennismaken met de Rijksoverheid en ben je nieuwsgierig waar je ons de komende maanden kunt ontmoeten? Bekijk dan het overzicht van alle evenementen.

Ik werk voor Nederland

Bij de Rijksoverheid werken ruim 90.000 mensen. Jong en oud en verspreid over een groot aantal vakgebieden. Door heel Nederland. Ze hebben één ding gemeen: ze willen serieus werk maken van ons land. Hier vertellen ze zelf waarom hun werk zo boeiend is.

Down iconLinks iconRechts iconUp iconFacebook iconInstagram iconLinkedin iconLinkedin iconMagnet.me iconMenu iconSearch iconTwitter iconTwitter icon